Noćas u 00.51 sat došlo je do izlijetanja osobnog automobila s kolnika na Paduljskom putu 92 u Puli, nakon čega je udario u drvo. Zbog teških ozlijeda putnik iz osobnog autombila hitno je prebačen u Opću bolnicu Pula, ali je naknadno preminuo.

Na stražnjem sjedištu Reanulta Clia  nalazio se 17-godišnjak iz Pule koji je od posljedica nesreće preminuo. Iz smrskanog vozila izvukli ga pulski vatrogasci, dok je vozač 19- godišnjak također iz Pule zadobio lakše ozljede kao i njegov 17-godišnji suvozač iz Galižane.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnjak upravljao automobilom Renault Clio, pulske registarske oznake, kolnikom Fažanske ceste, iz smjera Valbandona u smjeru Pule. U Ulici Padulj vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom  te u zanošenju sletio van kolnika gdje je udario u stablo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač i maloljetni suvozač dok je maloljetni putnik na zadnjem sjedištu od zadobivenih ozljeda preminuo oko 2,30 sati u pulskoj bolnici. Tijelo preminulog će po nalogu nadležnog odvjetnika biti prevezeno na Odjel patologije OB Pula radi obavljanja obdukcije.

Protiv 19-godišnjeg vozača se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava. 

(iPress)